Öğrenciler Üretim Dersini Bostanda İşliyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrenciler üretim dersini okul bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri ve besledikleri tavuklardan aldıkları yumurtaları satarak tavuklara tekrar yem alıyorlar. Yerinde eğitim diye buna denir


Sosyal Bilgiler dersinin Üretim, Tüketim ve Dağıtım ünitesi esin kaynağı oldu. Okul bahçesine kurulan kümes ve küçük bostanı öğrenciler işletiyor. Yumurtalar ve sebzeler satılıp tavuklara yem alınıyor.

Hatay’ın merkez Antakya ilçesindeki Ekinci Atatürk Ortaokulu öğrencileri, sosyal bilgiler dersinin “Üretim, Tüketim ve Dağıtım” ünitesinden esinlenerek öğretmenlerinin önderliğinde 4 yıl önce okul bahçesine Organik ve Hayvansal Bakım Atölyesi kurdu. Öğrenciler, atölyede çitlerle ayrılmış 100 metrekare alanda mevsimine göre sebze ekip bakım ve hasadını gerçekleştirirken yan tarafında oluşturulan kümeste de 30 tavuk yetiştiriyor. Teneffüslerde atölyeye koşan öğrenciler, topladıkları yumurtaları kutulara dizip kendi markalarıyla satışa hazır hale getiriyor. Yetiştirdikleri sebze ve yumurtaları öğretmen ve velilere satan öğrenciler, elde ettikleri gelirle de tavuklara yem sebzelere de gübre alıyor.

KAYNAK VE DEVAMI: https://www.aydinlik.com.tr/haber/uretim-dersini-bostanda-isliyorlar-201030

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al