Ödev tartışmasına katkı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1) Ödev tartışmasına katkı: Farklı bulgular olsa da ilkokullarda ödev başarıyı artırmıyor. Ortaokul ve lise de biraz etkiliyor. Ancak burada önemli olan nasıl bir ödev verildiği, öğrencileri bir araştırmacıya dönüştürecek ödevler tabi ki doğru ödevlerdir. 
2) Öğrencilerdeki okul stresinin yarıdan fazlası ödevle ilgilidir. Ödevle ilgili en önemli sorun ödev yapmaya ayrılan sürenin bazen çok uzun olması ve ödevin öğrenmeye katkı sunacak nitelikte olmamasıdır.
3) Zannedilenin aksine en çok ödev veren ülke değiliz. Her ülkede (Finlandiya dahil) şu veya bu düzeyde ödev var. Nitelikli ödev çok önemli, ayrıca öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla ilgili öğretmenlerin mutlaka geri bildirim vermeleri gerekir. 
4) Dezavantajlı, evde öğrenme kaynakları sınırlı olan öğrencilerin uzun tatilllerde öğrenme kayıpları yüksek düzeyde gerçekleşiyor. Bu öğrencilere yönelik özel bir çalışma yapılarak seviyelerine uygun kitapların seçilip verilmesi çok önemli. 
5) Ödevi tartışırken her ödevin aynı olmadığını bilmemiz gerekiyor. Ayrıca evde öğrenme ortamı zengin olan öğrencilerin ödev türü görevlere daha az ihtiyaçları var. Ödev iyidir kötüdürden öte etkili ödevlerin nasıl olması gerektiğini konuşmamız gerekir. #AraştıranOkul

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al