Müdürün Okullardaki Rolü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul Lideri Olarak Rol

Bir okul müdürü bir okul binasında birincil liderdir. İyi bir lider her zaman örnek olur. Bir okul müdürü olumlu, hevesli olmalı, okulun günlük aktivitelerinde eline sahip olmalı ve seçmenlerinin söylediklerini dinlemelidir. Öğretmenler, personel, veli, öğrenciler ve topluluk üyeleri için etkili bir lider bulunmaktadır . İyi liderler zor durumlarda sakin kalır, harekete geçmeden önce düşünür ve okulun ihtiyaçlarını kendileri önüne koyar. Etkili bir lider, günlük rutinlerinin bir parçası olmasa bile gerektiği şekilde delik doldurmaya başlar.


Öğrenci Disiplininde Rol
Herhangi bir okul müdürünün işinin büyük bir kısmı, öğrenci disiplinini ele almaktır. Etkili bir öğrenci disipline sahip olmanın ilk adımı, öğretmenlerinizin öğrenci disiplini için ne beklediğinizi bilmelerini sağlamaktır. Onlarla nasıl başa çıkmalarını istediğinizi anladıktan sonra işiniz kolaylaşır. Ele aldığınız disiplin sorunları çoğunlukla öğretmen tavsiyelerinden gelecektir . Bunun günün büyük bir bölümünü alabileceği zamanlar var.

Bir iyi anapara mümkün olduğunca çok kanıt toplama sonuçlara atlama olmadan bir sorun her taraftan dinleyecek. Öğrenci disiplindeki asıl rol, bir yargıç ve jüri ile aynıdır. Öğrencinin disiplin ihlalinden suçlu olup olmadığına ve hangi cezanın uygulanması gerektiğine karar verirsiniz. Etkili bir müdür daima disiplin sorunlarını belgeler, adil kararlar verir ve gerektiğinde ebeveynleri bilgilendirir.


Öğretmen Değerlendiricisi Olarak Rol
Çoğu müdür, öğretmenlerinin performanslarını bölge ve eyalet kurallarına uyarak değerlendirmekten de sorumludur. Bir Etkili okul etkili öğretmenler olması gerekiyor ve öğretmen değerlendirme süreci sizin binada öğretmenler etkili olduğundan emin olmak amacıyla getirilmiştir. Değerlendirmeler hem adil hem de iyi belgelenmiş olmalı, güçlü ve zayıf yönlerini belirtmelidir.

Sınıflarınızda olabildiğince kaliteli zaman geçirin. Yalnızca birkaç dakika olsa bile her ziyaretinizde bilgi toplayın. Bunu yapmak, değerlendiricinin bir sınıfta gerçekte neler olduğuna dair daha geniş bir kanıt koleksiyonuna sahip olmasını sağlar; İyi bir değerlendirme uzmanı öğretmenlerine beklentilerinin ne olduğunu bilmelerini sağlar ve bu beklentilerin karşılanmaması durumunda iyileştirme önerileri sunar.


Program Geliştirmede, Uygulamada ve Değerlendirmede Rol
Okulunuzdaki programları geliştirmek, uygulamak ve değerlendirmek okul müdürünün rolünün bir diğer büyük parçasıdır. Bir okul müdürü daima okuldaki öğrenci deneyimini geliştirmenin yollarını aramalıdır. Çeşitli alanları kapsayan etkili programlar geliştirmek, bunu sağlamanın bir yoludur. Bölgenizdeki diğer okullara bakmak ve başka yerlerde etkili olduğu kanıtlanmış programları kendi okulunuzda uygulamak kabul edilebilir. Okulunuzdaki programlar her yıl değerlendirilmeli ve gerektiğinde düzeltilmelidir. Okuma programınız bayatladıysa ve öğrencileriniz çok fazla büyüme göstermiyorsa, programı gözden geçirmek ve o programın kalitesini artırmak için bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir.

Politika ve Prosedürleri İncelemedeki Rolü
Bir okulun yönetim belgesi, öğrenci el kitabıdır. Bir müdürün el kitabında damgası bulunmalıdır. Bir müdür her yıl gerektiğinde politikaları ve prosedürleri gözden geçirmeli, kaldırmalı, yeniden yazmalı veya yazmalıdır. Etkili bir öğrenci el kitabı olması , öğrencilerinizin aldığı eğitimin kalitesini artırabilir. Ayrıca bir müdürün işini biraz daha kolaylaştırabilir. Müdürün rolü, öğrencilerin, öğretmenlerin ve ebeveynlerin bu politika ve prosedürlerin ne olduğunu bilmelerini sağlamak ve her bireyi izlemekten sorumlu tutmaktır.

Zamanlama Ayarında Rol
Her yıl programları oluşturmak göz korkutucu bir görev olabilir. Her şeyin uygun yerine düşmesi biraz zaman alabilir. Bir çan takvimi, görev takvimi, bilgisayar laboratuarı takvimi, kütüphane takvimi, vb. Dahil olmak üzere bir müdürün oluşturulması gerekebilecek birçok farklı program vardır. Bu programların her birini çok fazla kontrol etmemek için çapraz kontrol edin. bir kerede kişi zor olabilir.

Yapmanız gereken tüm zamanlamalarla, programlarını herkesi mutlu etmek neredeyse imkansızdır. Örneğin, bazı öğretmenler sabahları ilk şeylerini planlıyorlar ve günün sonunda onlar gibi bazılarını seviyorlar, ancak hepsine uyum sağlamak imkansız değil. Kimseyi ağırlamaya çalışmadan program oluşturmak muhtemelen en iyisidir. Ayrıca, yıl başladıktan sonra programlarınızda ayarlamalar yapmaya hazır olun. Esnek olmanız gerekir, çünkü öngörülmesi gereken, değişmesi gereken ihtilafların olduğu zamanlar vardır.

Yeni Öğretmen Almanın Rolü
Herhangi bir okul yöneticisinin işinin hayati bir parçası, işlerini doğru yapacak öğretmenleri ve personeli işe almaktır. Yanlış kişiyi işe almak, size doğru kişiyi zorlaştırırken, doğru kişiyi işe almak işinizi kolaylaştırır. Görüşme süreci, yeni bir öğretmen alırken son derece önemlidir . Bir kişinin işe almanız için iyi bir aday olmasında rol oynayan birçok faktör vardır. Bunlar arasında öğretmenlik bilgisi, kişilik, samimiyet, mesleğe duyulan heyecan vb.

Tüm adaylarınızla röportaj yaptıktan sonra, onların kendilerini tanıyan insanların ne yapabileceğini düşündüklerini hissetmeleri için referanslarını çağırmak eşit derecede önemlidir. Bu süreçten sonra, en iyi 3-4 adayınıza daraltabilir ve ikinci bir görüşme için geri gelmelerini isteyebilirsiniz. Bu kez, müdür yardımcısından , başka bir öğretmenden veya başkomiserden yardım isteyin, böylece işe alım sürecinde başka bir kişinin geribildirimini alabilirsiniz. Bu işlemi tamamladığınızda, adaylarınızı buna göre sıralayın ve pozisyon için en iyi olacağını düşündüğünüz kişiye teklif verin. Kiralamadığınız adaylara pozisyonun dolduğunu bildirmekten daima emin olun.

Ebeveyn ve Toplum İlişkilerinde Rol
Ebeveynler ve topluluk üyeleri ile iyi ilişkiler kurmak, size çeşitli alanlarda fayda sağlayabilir. Çocuğu disiplin sorunu olan bir ebeveynle güvene dayalı ilişkiler kurduysanız, ebeveyn okulu ve kararınızı destekliyorsa, durumla başa çıkmayı kolaylaştırır. Aynı şey toplum için de geçerlidir. Topluluktaki bireylerle ve işletmelerle ilişkiler kurmak, okulunuzun muazzam bir şekilde dışarı çıkmasına yardımcı olabilir. Yararları arasında bağışlar, kişisel zaman ve okulunuz için genel olumlu destek sayılabilir. Ebeveynler ve topluluk üyeleriyle ilişkilerini beslemek, herhangi bir müdürün işinin hayati bir parçasıdır.

Delegasyondaki Rolü
Doğası gereği pek çok lider, üzerine doğrudan damgaları basmadan, başkalarının eline koymakta zorlanıyor. Ancak, yapılması gereken çok şey var, bir okul müdürünün gerektiği gibi bazı görevler vermesi hayati öneme sahip. Etrafınızda olanları dolaylı olarak güvendiğiniz insanlara sahip olmak bunu kolaylaştırır. Etkili bir okul müdürü, tek başlarına yapılması gereken her şeyi yapmak için yeterli zamana sahip değildir. İşlerini yapmalarına yardımcı olmak için diğer insanlara güvenmeleri ve işi iyi yapacaklarına güvenmeleri gerekir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al