Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenleri Yılbaşı Hediyesi Konusunda Uyardı.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni yıla sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı okullara resmi bir yazı göndererek öğretmenlerin her türlü hediye almalarının yasak olduğunu belirtti. 

Öğrencilerin velilerin yada her hangi birinin öğretmenlere ne şekilde olursa olsun hediye almaları yasaklandı. 

İşte o madde;

"Hediye Alma, Menfaat Sağlama Yasağı

Madde 29 - Devlet memurlarının doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri veya iş sahiplerinden borç para istemeleri ve almaları yasaktır. Kamu Görevlileri Etik Kurulu, hediye alma yasağının kapsamını belirlemeye ve en az genel müdür veya eşiti seviyedeki üst düzey kamu görevlilerince alınan hediyelerin listesini gerektiğinde her takvim yılı sonunda bu görevlilerden istemeye yetkilidir."


Ayrıca 5176 sayılı Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin "Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı" başlıklı 15. maddesinde; kamu görevlisinin tarafsızlığını, performansını, kararını veya görevini yapmasını etkileyen ve etkileme ihtimali bulunan, doğrudan yada dolaylı olarak kabul edilen her türlü eşya ve menfaat hediye kapsamına alınmış, kamu görevlilerinin hediye almamaları ve görev sebebiyle çıkar sağlamamaları temel ilke olarak benimsenmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al