Milli Eğitim Bakanlığı: Cambridge University Press Türkiye arasında protokol imzaladı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Cambridge University Press Türkiye arasında 9 Kasım 2018 tarihinde eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyonu ve 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan yabancı dil eğitiminin öğretmen ve öğrencilere etkin bir şekilde verilmesi kararı çerçevesinde yapılan protokolün imza törenine YEĞİTEK Genel Müdürü Anıl YILMAZ ile Cambridge University Press Türkiye Genel Müdürü Yıldıray KARAARSLAN, Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Mehmet RÜŞEN, Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gürhan ÇİÇEK, Eğitim Teknolojileri Geliştirme Projeler Daire Başkanı M. Hakan BÜCÜK ve  Eğitim Teknolojileri ve Teknik Destek Hizmetleri Daire Başkanı Asaf Murat KARAPINAR katıldı. 

Cambridge University Press Türkiye, protokol kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise (K12) düzeyindeki tüm sınıflar için öğrenci kitabı, çalışma kitabı, öğretmen kılavuz kitabı, çalışma kâğıtları vb. ek kaynaklar, videolar ve dinleme kayıtları türündeki etkileşimli tahta içeriklerini paylaşıyor. Bu içerikler öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanacağı şekilde EBA’da yayımlanıyor.

Ayrıca Cambridge, “Cambridge English Teaching Framework” çerçeve programı doğrultusunda (http://cambridgeenglish.org/teaching-english/cambridge-english-teaching-framework/) İngilizce öğretmenlerinin, yabancı dil eğitimi konusunda kendini geliştirmek istediği alanlarda CAMBRIDGE öğretmen eğitimcilerinin çevrim içi webinar ve eğitsel video içeriklerini öğretmenlerin erişimine açtı.

Cambridge University Press 25 adet öğretmen eğitimi (Teacher Training) videoları ve yine Cambridge ve Anadolu Üniversitesinin iş birliğinde hazırlanan 56 adet iletişimsel metot (Communicative Approach) baz alınarak hazırlanmış İngilizce konu içeriklerinin bulunduğu videolar, Kasım ayı başından itibaren EBA Yabancı Dil İçerik Portaline yüklenmeye devam ediyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al