Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'dan Tüm Velilere Corona Çağrısı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bakan Ziya Selçuk sosyal medya hesabından corona tatilinde olan çocukların ailelerine önemli corona çağrısında bulundu. Çocuklarımızın bu durumdan en sağlam psikolojiyle çıkmaları adına yapılması gerekenleri sıraladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında ailelere çağrıda bulunarak çocukların psikolojisi hakkında uyarılarda bulundu.
Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de Corona virüsü vakalarının açıklanmasının ardından harekete geçen hükümet bütün okulların 16 Mart’ta tatil edilmesini kararlaştırmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tatil sonrası uygulanacak uzaktan eğitim programı kapsamında bir dizi açıklamada bulunmuştu.

Bakan Selçuk bu kez öğrenciler için değil aileler için uyarılarda bulundu. Selçuk, ailelere çocukları üzerinde travmaya neden olabilecek davranışlardan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Bakan Selçuk, Twitter’dan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Çocuklarımızın mutlak suretle güvende olduklarını duymaya ihtiyaçları var. Biz öğrencilerimize, tedbir amacıyla eğitime ara verdiğimizi anlattık. Velilerimizden ricam virüsü, çocukta bir travmaya dönüşmeyecek şekilde gündemlerine almalarıdır.

Unutmayın sürekli virüsten bahsetmek, çocukların televizyon görüntülerini izlemesine olanak tanımak, bir panik duygusuyla süreci kontrol altında tutmaya çalışmak zarar verebilir.


Lütfen virüs hakkında konuşurken kısa ve açık konuşmaya, aldığımız tedbirleri virüs ekseninde değil genel temizlik kuralları çerçevesinde anlatmaya gayret edin ve konuşmalarınızla çocuğun kendisini güvende hissetmesini sağlayın.

Çocuğunuza sürecin devletimizin kontrolünde olduğunu, bizlerin gerekli hijyeni sağlayıp, tedbirleri yerine getirdiğimiz sürece güvende olduğumuzu belirtin. Çocuklar duydukları bilgilerle korkular geliştirebilirler. Lütfen çocukların duygularını ifade etmelerine olanak tanıyın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al