İNSAN NÜFUSU ARTIYOR,  İNSANLIK AZALIYOR!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Mars'ta su arayan NASA'nın araştırma için ayırdığı bütçe 18,5 milyar dolar.

Somali'de su arayan insanları kurtaracak bütçe ise sadece 1,3 milyar dolar...

Dünya genelinde kronik açlıkla karşı karşıya kalanların sayısı 2014 yılında 775,4 milyon iken, 2016 yılında 815 milyona yükseldi.

DÜNYADA 815 MİLYON AÇ, 640 MİLYON OBEZİTE (AŞIRI ŞİŞMAN) VAR!
Yani birileri, birilerinin hakkını yiyor..

Dünya üzerinde 640,9 milyon yetişkin obeziteden muzdarip. Bu sayı, toplam dünya nüfusunun yüzde 12,8'ine tekabül ediyor. Dünya nüfusu içinde obezite oranı 1980 ile 2014 yılları arasında neredeyse ikiye katlandı.

OBEZİTE EN ÇOK KUZEY AMERİKA VE AVRUPA'DA GÖRÜLÜYOR
Bu kıtalarda yaşayan yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 28'i obez..

Yılda 10 milyon kişi açlıktan ölüyor, 1.3 milyar ton gıda israf ediliyor!

Yılda 805 milyon insanın yani dünya nüfusunun % 11’inin yetersiz beslendiği, yaklaşık 10 milyon insanın ise açlık ve yetersiz beslenmeden hayatını kaybettiği dünyamızda, yıllık 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiği tahmin ediliyor. Bu israfın ekonomik değeri ise 1 trilyon dolara karşılık geliyor.

Türkiye’de günde yaklaşık 6 milyon ekmek çöpe atılıyor

Dünya Gıda Örgütü verilerine göre israf edilen veya verimsiz kullanılarak kayba uğrayan gıda miktarının, dünya gıda üretiminin üçte birini oluşturması ise tüyler ürpertici bir israf çılgınlığını açıkça ortaya koyuyor. Ekmek tüketiminin dünyaya göre yüksek olduğu Türkiye’de, günlük yaklaşık 6 milyon ekmek, yıllık toplamda ise 2 milyar adeti aşkın ekmek çöpe atılıyor. Bunun ekonomik kaybı 220 milyar liraya yaklaşıyor.

Ekmek israfında Avrupa Birliği'nin ortalama rakamı üretilen ekmeklerin 3’te biri civarında. Gelişmiş ülkelerde çöpe atılan gıdaların % 40'ı, aslında yenebilecek durumda. Zengin ülkeler yılda yaklaşık 222 milyon ton yenebilir ürünü heba ediyor. Bu miktar, neredeyse Sahra altı Afrika ülkelerinin yıllık toplam gıda üretimine karşılık geliyor." Alıntıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al