GÜNCELLENEN ÖĞRETMEN YETİŞTİRME LİSANS PROGRAMLARI MÜFREDATI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yükseköğretim Kurulunda "Yeni YÖK" kapsamında sağlık alanında gerçekleştirilen yapısal değişikliklerin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu üyeleri ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katıldığı toplantı ile duyurulan yeni öğretmen yetiştirme lisans programları müfredatının sağlık boyutu ele alındı.

Toplantıya, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman ve Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, DSÖ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programı Sorumlusu Doç. Dr. Toker Ergüder, Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanı Dr. Ayla Aydın ve Kurum Danışmanı Prof. Dr. Cemal Bulut katıldı.

Yeni müfredattaki bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele ve beslenme ve sağlık dersleri başlıkları altındaki doğal ve sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele, sağlıklı yaşam ve egzersiz, sağlıklı cinsel yaşam, büyüme ve gelişme konuları görüşüldü. Toplumun kanaat önderleri konumunda olan öğretmenlerin eğitimlerinde bu konuların yer almasının önemi vurgulandı.

Toplantıda, ayrıca DSÖ'nün de ilgi alanında olan göçmenlerle ilgili yükseköğretimde yapılan çalışmalar, uluslararası öğrenciler ve ülkelerinde savaş, işgal ve ilhak bulunan kişilerin diplomalarının denklik işlemleri için gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı.

Katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile gayrı resmi bir görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen toplantı, DSÖ temsilcileri tarafından da verimli bir toplantı olarak değerlendirildi.

DSÖ temsilcileri, Türkiye'de pek çok kurumla işbirliği yaptıklarını ve sağlığın sadece sağlıkçıların değil herkesin sorumluluğunda olduğunu belirterek sağlıklı yaşam alanları oluşturmak ve sağlıklı yaşam pratiklerini hayata geçirmek üzere üniversitelerle ve YÖK ile daha yakın çalışmanın sağlıklı nesiller için önemini vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al