EBA'da Canlı Ders Olacak mı? EBA Canlı Ders Uygulamasında Hangi Dersler İşlenecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

31 Ağustos Pazartesi günü milyonlarca öğretmen ve öğrenci, salgın nedeniyle uzaktan eğitime kaldıkları yerden devam edecekler. 
Corona salgını nedeniyle Mart ayında kapanan okullar 21 Eylül tarihi itibariyle tekrar yüz yüze eğitime devam edecek.
MEB yaptığı açıklamayla, yüz yüze eğitimin 21 Eylül'de başlayacağını duyurmuş, yüz yüze eğitimden önce ise 31 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurmuştu.
Milyonlarca öğrenci, 31 Ağustos'tan 18 Eylül'e kadar, geçtiğimiz dönemden kalan eksik kazanımlara yönelik eğitim almaya hazırlanıyor. 
 

31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek.

Geçen eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarına temel teşkil eden "kritik konu ve kazanımlar" belirlenerek derslere ait programlar hazırlandı. İlgili kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenmiş programlara MEB'in "http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html" internet adresinden ulaşılabilecek. Bakanlık, bu kapsamda, programlar ile öğretmenlere örnek olması için bu programlara yönelik elektronik ortamda 4 bin 25 sayfadan oluşan 1215 etkinlik örneği yayımladı.

Salgının henüz son bulmaması ve okulların bu süreç zarfında açılacak olmasından dolayı veliler ve öğrenciler endişeli. Salgın ortamında öğrencilerin ve öğretmenlerin okullarda iç içe eğiitm görecek olması salgının daha çok arttıracağı düşüncesi oluşmakta. 

Umarız salgın nedneiyle hiç bir öğrencimiz ve öğretmeniz hastalanmaz ve bu durumdan dolayı sağlıklarını kaybetmez

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Elif güner top 4 yıl önce

Saatleri belli mi

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al