Bu Ülkede öğrenciler mezun olmak için ağaç dikmek zorunda

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Filipinli öğrencilerin mezun olmalarının koşulu ağaç dikmeleri. Bu ülkede yapılan davranışının tüm dünya ülkelerine örnek olmaları gerekmekte

Filipinler, tüm lise ve üniversite öğrencilerinin mezun olabilmek için 10 ağaç dikmesini gerektiren yeni bir yasa çıkardı. Yasa, eski bir geleneğe bağlı kalırken iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi de amaçlıyor.

Magdalo Partisi temsilcisi ve yönetmeliğin baş yazarı Gary Alejano tasarının açıklayıcı notunda, “Her yıl ilkokuldan mezun olan 12 milyondan fazla öğrencinin, liseden mezun olan yaklaşık beş milyon öğrencinin üniversiteden yaklaşık 500.000 öğrencinin mezun olduğu düşünüldüğünde bu girişim, uygun şekilde uygulandığında her yıl en az 175 milyon yeni ağacın dikilmesini sağlayacaktır.

Bir nesil boyunca, bu girişim kapsamında en az 525 milyar ekilebilir. Sadece yüzde 10’luk bir hayatta kalma oranıyla bile, bu, gelecekte liderlik mantosunu üstlendiklerinde, gençlerin zevk alabileceği ek 525 milyon ağacın mevcut olacağı anlamına gelir” diyor.

Filipinler gezegenin en ağır ormansızlaşmış ülkelerinden biri olduğu için bu kayda değer bir hamle. Yalnızca 20. yüzyılda orman örtüleri yüzde 70’ten yüzde 20’ye düştü.
20’ye düştü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al