BİR KİTAP BİR ÖĞRETMEN VE BİR ÖĞRENCİ

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kitapçıdan içeri girince sol taraftaki masada beyaz saçlı bir beyin önündeki bir yığın kitabı imzaladığını gördüm. Kitap; Beyaz Zambaklar Ülkesinde, yazarı Grigoriy Petrov. Göz göze geldik, kolay gelsin, dedim. Gülümsedi. Arkadaşlarına yeni yıl hediyesi hazırlıyormuş. Bu kitabın sizde bir öyküsü olmalı deyince anlattı; isteyince yazdı gönderdi, izniyle paylaşıyorum.

***
Edirne’nin küçük bir kasabası Havsa’da doğup büyüdüm; ortaokul 3. sınıfta iken, Türkçe Öğretmenim Adnan İçpak’ın tavsiyesi ile GRİGORİY PETROV’un, BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE adlı kitabını okuma şansına eriştim ve dünyam değişti. Planlı bir eğitim seferberliğinin, kişilerin ve ülkelerin gelişiminde ne kadar önemli olabileceğini öğrendim.

Kitaptaki ilkeleri, kendi gelişimim için de uygulayarak, ülkemizin en iyi okullarında (Pertevniyal Lisesi, İ.Ü.İktisat Fakültesi (Lisans), İ.Ü.İşletme Fakültesi (Master), Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu, İleri Derecede İngilizce Eğitimi) okuyarak, iş hayatına atıldım.

Dünyanın önde gelen çok uluslu şirketinde 34 yıl Üst Düzey Finans Yöneticisi olarak çalışıp emekli olduktan sonra da, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde de, İcra Kurulu Üyeliği, Denetim Grubu Başkanlığı, Mali ve İdari İşler Koordinatörü olarak 5 yıl çalıştım. Evliyim, eşim de Yeminli Mali Müşavirlik işi ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir.

Çocuklarımızı bu kitaptaki ilkeler doğrultusunda yetiştirdik. Oğlum, O.D.T.Ü. mezunu ve Amerika’ da İş İdaresi masteri, kızım ise, İ.Ü.Hukuk Fakültesi mezunu ve Almanya’da, Hukuk ve İşletme masteri yaptı. Türkiye’de çalışıyorlar, ülkemizin gelişmesine katkı sağladıklarına inanıyorum.

Yıllar sonra kitabevinin vitrininde, aynı kitabı görünce, aldım ve tekrar tekrar okudum. İçinde bulunduğumuz yıl sona ermekte olduğundan, dostlarıma ne armağan edebilirim diye düşünürken, hayatımda önemli bir rolü olan bu kitabı armağan etmek aklıma geldi. Dostlarıma armağan edeceğim kitapları kitabevinde imzalar iken de, büyük bir şans eseri olarak, sizinle tanışma fırsatım oldu.

***
Bana da kitaptan bir tane imzaladı; kesinlikle yeniden okuyacağım. Yabancı bir ülkede bir yazar kitap yazmış, küçük bir kasabada bir Türkçe öğretmeni öğrencilerini yüreklendirmiş ve bu öğrenci yıllar içinde güçlü ve sağlıklı bir aile inşa etmiş. Ve şimdi tüm arkadaş ve dostlarına bu kitabı hediye ediyor. Benim gözümde kendisi gizli bir kahraman.
Umarım siz de kitabı okuma ve okuduklarınızı uygulama olanağı bulursunuz. Gizli kahramanlarımıza selam olsun diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al