Bir Devlet Okulu, 'Herkes İçin Montessori' Örneği Yapıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Nora Fleming
Interstate 95'ten Latta, Güney Carolina'ya beş mil uzaklıkta, havai fişek dükkanlarını ve kibrit çöpü ile sınırlandırılmış tarım arazileri ve ara sıra yapılan ev ile serpiştirilmiş tarlalar. Demiryolu rayları ve yalnız bir postane, yaklaşık 100 mil genişliğinde bir ilçede öğrencilere hizmet veren 1.300 kişi ve bir ilkokul, bir ortaokul ve bir lise barındıran şehir merkezini işaretler.
Latta, birçok yönden kırsal Güney'e dağılmış diğer topluluklardan farklı değildir: İşler sınırlıdır, işletmeler yereldir ve sakinler birbirlerini tanır. Ancak bir başlığın I. Montessori okulu açılışı, bu küçük kasabayı, ilerici eğitime erişim etrafında statükoyu yükselten bir hareketin ön saflarına yerleştirmiştir.

Bir asırdan daha eski Montessori eğitimi, araştırmacıların etkili olduğunu söylediği öğretme ve öğrenmeye bütünsel, çocuk merkezli bir yaklaşım getiriyor, ancak onlarca yıldır bu okullar büyük oranda varlıklı, beyaz ailelerin alanı olmuştur . Ulusal olarak, tahminler ABD Montessori okullarının yüzde 80 ila 90'ının özel olduğunu ve çoğunun kentsel ya da banliyö yerleşim bölgelerinde yoğunlaştığını - yani medyan gelirin 24.000 dolar olduğu Latta gibi topluluklarda olmadığını gösteriyor.

“Beklentilerim, nereden geldiğinize bakılmaksızın her zaman çok yüksek oldu” diyor Latta Elementary'in müdürü Dollie Morrell, 661 öğrencinin yüzde 70'inden fazlasının ücretsiz ya da indirimli fiyat öğle yemeği aldığı ve neredeyse yarısının renkli öğrenciler olduğu. “Montessori eğitimi hakkındaki en büyük yanılgılardan biri, yalnızca özel sektördeki ayrıcalıklı çocuklar için olduğu, ancak büyük bir devlet okulu olarak, Montessori'nin her çocuk için çalıştığını gösteriyoruz.”


George Lucas Eğitim Vakfı
Latta İlköğretim, Güney Carolina'daki en büyük devlet Montessori okullarından biriyken, ülkedeki en yüksek devlet Montessori okuluna sahip devlettir - tam bir tamamlayıcı değildir. 2000'den 2015'e kadar, ABD'de, genellikle Porto Riko ve Boston, Detroit ve San Antonio gibi şehirler de dahil olmak üzere düşük gelirli ve ırk bakımından çeşitli topluluklarda 300'den fazla kamuya açık Montessori okulu açıldı.

Öğrenci kazanımları, Montessor'ün akademik, sosyal ve duygusal öğrenmeye yaptığı iki vurguyla izlenen araştırmalarla da giderek daha fazla desteklendi.

Geçen yıl Furman Üniversitesi tarafından yayımlanan bir araştırma , Güney Carolina'daki halk Montessori öğrencilerinin Montessori dışındaki meslektaşlarını standart testler ve çeşitli sosyal ve duygusal ölçütlerden daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Bu arada, Connecticut, Hartford, Hartville'deki üç yıllık okul öncesi öğrencileri, devlet Montessori okullarının yüksek ve düşük gelirli öğrenciler arasındaki başarı farkını kapatmaya yardımcı olduğunu ve Montessori okullarındaki öğrencilerin akademik olarak daha iyi performans gösterdiğini buldu.
ZAMAN SINANMIŞ BİR YAKLAŞIM
Latta İlköğretim'de, müzik setlerinde çalınan yumuşak müzik koridorlarda dolaşıyor, ancak başka türlü şaşırtıcı derecede sessiz. Sınıfların içinde, 4 yaşın altındaki çocuklar, duvarları çevreleyen küçük raflardan renkli, elde taşınır dersleri seçmeden önce hızlı bir kahvaltı hazırlarlar. Her yere dağılmış, göbeklerinde oturarak ya da yalan söyleyen, farklı boyutlardaki çocuklara katılırlar, çocuk boyunda bej halılara yaydıkları çeşitli aktivitelere yoğunlaşırlar. Öğretmenleri odada çömelir ve çömelmeyi ve gerektiğinde yardım etmeyi duraklatır.

Latta'nın sınıfları her zaman bu şekilde görünmüyordu. Masalar düzenli sıralara yerleştirildi, öğretmenler tüm sınıf dersleri verdiler ve öğrencilere mektup notlarıyla karne verildi.

“Temel olarak öğretim yöntem ve öğretiminde oldukça geleneksel bir okul bölgesiydik, fakat eksik olduğumu hissettim, öğrencilerimizin ihtiyacı olan şey bu muydu? Öğrenmeyi ilginç kılıyor muyuz? Öğrenmeyi önemli kılıyor muyuz? ”, Yaklaşık 30 yıldır görev yapan Başkomiser John Kirby'i yansıtıyor. “Uzun mesafeye bakmıyorduk. Okul sistemi, öğrencilerimizin dünyada rekabet edebilmeleri için en iyi fırsat. ”


Her çocuk için öğrenmeyi daha ileriye dönük ve ilgi çekici hale getirme misyonuyla Kirby, bölge yöneticilerine, öğrencilerini başarılı olmaya hazırlamak için okulda ve küçük, kırsal toplulukların ötesinde yeni okul yaklaşımları geliştirme konusunda görev yaptı. Buna karşılık, lise bir Uluslararası Bakalorya (IB) programı oluşturdu, ortaokul artık bir STEM odağına sahip ve ilkokul Montessori okulu oldu.

“Çok küçüksünüz, çok fakirsiniz, çocuklarınız yeterince akıllı değil” diyen naysayerlerimiz vardı. Bu bizim için büyük bir görevdi ”diyor Morrell ile birlikte Montessor'ün 20. yüzyılın başlarına kadar uzanan kökleri olan eğitime yönelik bütün çocuk yaklaşımını özellikle etkiledi.

1907'de İtalyan hekim Maria Montessori, çocuklarını okulda ve Roma sokaklarında tutmak için Casa dei Bambini'yi (“Çocuk Evi”) açtı. Dikkatli bir gözlemci ve çocuk gelişimi araştırmacısı olan Montessori, hareket, bağımsızlık ve seçimle, çocukların en iyi öğrendiğine inandığına dayanan dokunsal öğrenme materyalleri ve çocuk merkezli öğretim uygulamaları geliştirmiştir. Eşsiz pedagojileri ve sınıf yapısı popülerlik kazandı ve yakında tüm dünyadaki okullarda kabul edildi ve bugün hala kullanılıyor.

https://www.edutopia.org/article/public-school-makes-case-montessori-all

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al