Araştırmaya Göre, İnatçı Çocuklar Gelecekte Daha Başarılı Oluyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mantıksız inatçı olduğunu düşündüğünüz genç bir çocuğunuz var mı? Her gün böyle bir çocukla uğraşmak zordur, ancak endişelenmeyin, kafayı çekmenin aslında kariyerlerine büyüdükten sonra faydası olabilir. Zor olduğunu biliyoruz, ama çok inatçı yürümeye başlayan çocuğunuzun sizi en iyi şekilde değerlendirmesine izin vermeyin. Büyüdükleri zaman, hepsine değecek.
 

Yeni bir araştırma, ebeveynlerin inatçılığı baskılamak yerine ona kucak açmalarını öneriyor. Toplam 40 yıllık araştırmaya dayanan çalışmaya göre inatçı çocuklar, daha uysal ve pasif akranlarına göre genellikle hedef odaklı ve mesleklerinde daha fazla kazanan yetişkinler oluyorlar.

12 yaşındaki 700 çocuğu tam 40 yıl boyunca 52 yaşına kadar yakından takip eden çalışma, küçükken inatçı olan çocukların büyüdüklerinde genellikle başarılı ve azimli yetişkinler olduklarını ortaya çıkardı. Kuralları yıkan çocuklar aynı zamanda kariyerlerinde çoğunlukla en yüksek başarıya ulaşan kişiler oluyordu. Buna, ebeveynlerine kafa tutan çocuklar da dahildi.

Çocuğunuzun dikkafalı olduğunu mu düşünüyorsunuz? İşte inatçı bir çocuğun beş temel özelliği:

Sabırsız
Kuralları ihlal eden
Muhalif
Dikkatsiz
Aşağılık duygusu
Araştırmacılar çalışma boyunca bu özellikleri değerlendirdi. Ayrıca çalışmaya katılanların akademik dürüstlüklerine ve hak duygularına yakın bir dikkat gösterdiler. Kuralları ihlal ederek büyüyen çocukların genellikle sorumlu yetişkinlere dönüştüğünü buldular.

Küçük yaşlardan itibaren dikkafalı olan çocuklar, sınıfta daha rekabetçi çocuklar oluyorlar. Yüksek notlar almak için yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar ve ister büyük, ister küçük olsun hayatın getirdiği hiçbir zorluk onları vazgeçirmiyor. Genellikle uyumlu, esnek ve dayanıklı yetişkinlere dönüşüyorlar.

Elbette tek başına inatçılık, çocuğunuzun gelecekte daha başarılı ve daha üretken bir hayat süreceği anlamına gelmiyor. Çocukların negatif görünen bu özelliklerini olumlu bir şeye dönüştürmelerini sağlamak için onlara doğru rehberliği ve desteği vermek şart.

Sizin de inatçı ve kararlı bir çocuğunuz var mı? Bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: https://www.apost.com/en/blog/according-to-study-stubborn-children-actually-end-up-more-successful-in-the-future/10551/?un_id=1542600249142&utm_source=fb_buffer&utm_medium=fb_1072039129479100_nt_us&utm_term=USA_en&utm_campaign=blog_10551&utm_content=633&fbclid=IwAR03cZDyOU3Z729QnAOegIIzNKIA07tfb69DiGY7mc5z3Bm0fiImt37iX1I

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al