Akıllı Tahtanın Maliyeti Ülkemize, 1.5 Milyar Liraya Mal Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB'in Fatih projesi maalesef hüsranla sonuçlandı ve Fatih projesi kapsamında, akıllı tahtalara “1 milyar 580 milyon 399 bin TL” yatırım yapıldı

FATİH Projesi kapsamında 45 bin 653 okula gönderdiği 432 bin 288 akıllı tahtanın faturası belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitimde fırsat eşitliğini ve bilişim teknolojilerinin öğrenme sürecinde daha etkin kullanılmasını sağlamak” amacıyla 2011 yılında başlattığı proje ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, “Akıllı tahtalara ne kadar ödeme yapılmıştır?” sorusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “1 milyar 580 milyon 399 bin TL” yanıtını verdi.

 
Güç kartları arızalandı
Milyarlarca liraya mal olan akıllı tahtaların büyük bölümü altyapı yetersizlikleri nedeniyle kullanılamadı. Okullardan iletilen, “Tahtalar çalışmıyor” şikâyetini değerlendiren MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), tahtaların güç kartlarının arızalandığını tespit etti. Tahtaları kuran firmanın, tahtalarda kullanılacak güç kartlarını ayarlayacak bir sistem oluşturmadığı belirlendi. Savunmasına, “Direkt fişten çekerseniz böyle sorunlar olabilir” ifadesini kaydeden firma, arızalı tahtaları değiştirmeyi kabul etti.

Kara tahta oldu
Teknik sorunların yanı sıra, öğretmenlerin akıllı tahta konusunda yeterince bilinçlendirilmemesi de sorunlara yol açtı. Öğretmenler tahtayı “verimli” kullanamamaktan şikâyet edince, MEB eğitim videoları hazırladı. Akıllı tahta takılan bazı okulların internet bağlantısının olmadığı saptandı. İnterneti olmayan ama “akıllı” tahtası olan okullar, bu tahtaları “kara tahta” olarak kullanmaya devam etti. Birçok okulun ise elektrik altyapısının düzgün olmaması nedeniyle akıllı tahtalarını kullanamadığı saptandı.

 Kaynak: Birgün

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al