1. Ulusal Kodla(Ma)Nisa Festivali Ve Kodlama & Robotik Proje Yarışması

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Manisa Valiliği tarafından 2015 yılından itibaren ilimiz genelinde yürütülen Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında “İcat Çıkarıyorum” teması ile ilk kez ulusal çapta gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal Kodla(Ma)nisa Festivali ve Kodlama & Robotik Proje Yarışması, ülke gündemimizde olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle 11-12 Ekim 2018 tarihine ertelenmiştir. Yarışmaya katılacak olan eser sahiplerinin 31 Ağustos 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir.
2016 ve 2017 yıllarında yerel olarak düzenlenen Kodla(Ma)nisa Projesi Festivali ve Yarışmasının üçüncüsü, 11-12 Ekim 2018 tarihlerinde ülke çapında Resmi/Özel ortaokul düzeyinde bilgisayar bilimi ile ilgilenen tüm öğrenci, öğretmen, kurum ve kuruluşları bir araya getirmek amacıyla ilk kez ulusal çapta gerçekleştirilecektir.

Bilgisayar bilimine ilgi duyan öğrencilerimizin, yaşamın her alanında yer bulan ve sürekli gelişen teknolojilere karşı farkındalıklarının oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmek, yöneltmek, bilgi işlemsel düşünme, inovatif düşünme ve girişimcilik becerilerini geliştirmek, akranlarının çalışmalarını gözlemleme şansı vermek, takım halinde çalışma yeteneklerini arttırmak ve bilimi sevdirmek amacıyla düzenlenmektedir. Aynı zamanda Türkiye genelinde il ve ilçelerin koordine ettiği “Kodlama Projeleri” kapsamında yıl boyunca yapılan çalışmaların sergilenmesi hedeflenmektedir.

Türkiye’de ilk defa Manisa Valiliğince “Gelecek Kodla Gelecek” sloganıyla başlatılan Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında “İcat Çıkarıyorum” temasıyla gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal Kodla(Ma)nisa Festivali ve Kodlama & Robotik Proje Yarışmasında, siz değerli bilim ve teknoloji severleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Kodla(Ma)nisa Proje İl Ekibi

Kaynak: http://www.kodlamanisa.gov.tr/yarisma/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al