DİKKATLE OKUNASI BİR YAZI.. Ana babaların dikkatine....

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Öğrenciler Adalet sarayında hakimle dalga geçip, avukatların cübbesine tükürebiliyor mu? Bir bankaya girip banka müdürüyle dalga geçip, el şakası yapabiliyor mu? Ticaret odasına girip gişedeki memura kafa kol çekiyorlar mı? 
Yıllarca öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmak için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Eti senin kemiği benim diyen velilerden, "hocaaaa hocaaaa ayağını denk al" diyen velilere döndük. 
Sistem; öğretmeni insan mühendisi olar...ak görmek yerine, en basit bir işi icra eden işçi kafasında lanse etmeye başladı. "En çok tatil onlarda, mis gibi işleri var, 6 saat mesai yan gel yat ohhh, öğretmen evleri emirlerine amade, hafta sonu çalışmaz, deli para alırlar utanmadan şikayet ederler, otobüse bile yarı paraya binerler vb..." diye diye, söyleye söyleye öğretmenleri toplum gözünde "bedavacı" yaptılar. 
"Öğretmen kızdıysa vardır bildiği, seni haylaz niye öğretmenini üzdün" diyen veli nesli tükendi, "Lan sen kimsin benim oğluma kızıyorsun" diye okul basıp hesap soran veli nesli yetişti. 
Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını alaşağı ettiler, bunu düzeltip eski itibarı kazandırmak yerine en küçük olayda önce "öğretmene bedel ödetmeyi" tercih ediyorlar. Memur sonuçta gıkı çıkmaz. Sendikalardan bahsetmeye gerek yok, yazacağım her kelime için basacağım tuşa harcadığım enerjiye günah, Allah onları da vicdan sahibi yapsın. 
Öğretmeni ne zaman "İNSAN MÜHENDİSİ" olarak görmeye başlar ve geleceğimizin de onların başarısına bağlı olduğunu idrak edersek işler düzelmeye başlayacak. Hem de sadece öğretmenler için değil, bu ülkede yaşayan, hatta dünya da yaşayan herkes için düzelmeye başlayacak.
Sokakta öğretmenimizi gördüğümüzde önümüzü ilikleyen gençlerdik, bunu da bize öğreten ilkokul bitirememiş anamız babamızdı. Şimdi koca koca fakülteler bitiren insanların çocukları kucağında öğretmen hoplatıyor. Diploma görüldüğü gibi cehaleti biraz alsa da, eşeklik baki kalıyor.
Allah tüm öğretmenlerimizin ve sistem bu şekilde devam ederse tüm milletimizin yardımcısı olsun. Sonumuz hayr değil, silkeleyin evlatlarınızı, ey Anadolu Halkı..."
Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al