Biz Öğretmenler, Çözüm Sizsiniz Sayın Cumhurbaşkanımız, Diyoruz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

BİZ ÖĞRETMENLER, ÇÖZÜM SİZSİNİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, DİYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanımız ne güzel söylemiş!

 Sayın Cumhurbaşkanımızın 23  Kasım 2017'de, Öğretmenler Günün’de yayımlanan mesajındaki "Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. “sözleriyle, öğretmenlik mesleği hakkında yaptığı bu tespit, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik adı altında öğretmenlere şart koşulan sınavın kaldırılmasında öğretmenlerden yana inisiyatif kullanacağı yönünde inan oluşturmuştur.


Biz öğretmenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözlerine istinaden yeni eğitim öğretimi yılı başlamadan, kariyer basamakları sınav şartının kaldırıldığı müjdesini duymak istiyoruz.


"Öğretmenlere değer vermeyen toplumun geleceği yoktur" diyen sayın Cumhurbaşkanımızdan, dinlenmeden, sıkıntı ve kaygı ile geçen bir yaz tatilimizin sonunda, Eylül ayı ile başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için biz öğretmenlere değer vererek büyük bir motivasyon sağlayacak olan sınav şartının kaldırılması müjdesi gecikmez diye umuyoruz.


Biz öğretmenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın "Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir." tespitinden hareketle, bilgi sözünden; üniversitelerimizden aldığımız bilgiler, tecrübe sözünden ise meslekte geçen yıllarımız dikkate alınarak sınav şartına gerek kalmaksızın, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik ünvanlarının kıdeme göre tanımlanacağı umudundayız.

Biz öğretmenler Uzmanlığımızı  en son Pandemi Döneminde daha önce eğitimini bile almadığımız, ilk kez tanıştığımız Uzaktan Eğitim Döneminde ispatladık.  Uzaktan Eğitim için yetiştirilmediğimiz halde, Uzaktan Eğitimin gerektirdiği bilgi ve becerileri kendimiz öğrenerek, kendimizi uzaktan eğitimin gerektirdiği teknolojik bilgilerle güncelledik. Pandemi döneminde eğitimi sekteye uğratmayarak en son Uzmanlık Sınavımızı da Pandemi Döneminde başarıyla verdik. Tüm dünyayı felç eden Pandemi Döneminde ülkemizde eğitimi felce uğratmadan zoom karşısında öğrencilerimize ulaştık, fedakarlıkta sınır tanımadık. Uzmanlık sınavlaysa işte ezbere dayalı değil, uygulamalı sınavı da başarıyla verdik.   


Biz öğretmenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın "Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur." sözüne istinaden yeni yetişecek nesillerimiz ve toplumsal varlığımızın geleceği için, öğretmenlerin fedakarlıklarına kayıtsız kalınmayacağı ve ahde vefa gösterileceğine olan inancımızın kırılmamasının beklentisini yaşıyoruz. 

Biz öğretmenler, Sayın Cumhurbaşkanımızdan  “Öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.” Söyleminden öğretmenleri eğitimin öznesi olarak gördüğünü, eğitimin öğretmenlerle şekillendiğine,  ülkemizin istikbalin öğretmenlerin imar edeceğine inandığını anlıyoruz. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu söyleminden umutla öğretmenlerin sınavla sınanmasından vazgeçileceği beklentisini yaşıyoruz.

Biz öğretmenler Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlikte sınav şartının kaldırılmasını, mesleki tecrübe dikkate alınarak kıdeme göre Kariyer Tazminatlarının öğretmen maaşlarına yansıtılmasını ve Kariyere Bağlı Özlük Haklarının emeklilikte de davam etmesini istiyoruz.

Biz öğretmenler, “Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakarlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur” sözün çok değerli buluyor, somut sonucu olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın Kariyer Basamakları Sınav şartının kaldırılması yönündeki beklentimize kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz ve müjdeyi Sayın Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının verimli ve başarılı geçebilmesi için biz öğretmenlerin bu müjdeye ihtiyacı var. Bu müjde tüm öğretmenler için büyük bir motivasyon olacak.

Çözüm Sizsiniz, Sayın Cumhurbaşkanımız.

Kadriye Demirel

Eğitimci Yazar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al