Okul Bazlı Performans Sistemi Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Edinilen son bilgilere göre, MEB okul bazlı performans sistemi başlatacak. Peki okul bazlı performans sistemi nedir? Okul bazlı performans değerlendirme sistemi nedir ve nasıl işleyecek? Okul bazlı performans değerlendirme sisteminde, neler olacak?

Okul bazlı performans sistemi ne zaman hayata geçirilecek?
İddiaya göre, MEB okul bazlı performans sistemine geçilerek düşük seviyede gelişim gösteren okulların, okul gelişim düşüklüğünün nedeni analiz edilecek ve gerekli önlemler alınacak.
Uygulanan telafi edici ve destekleyici yetiştirme programları için, etkin izleme ve değerlendirme sistemi kurulacak. Bu programlar öğrenci ihtiyaçlarını dikkate alacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

Her öğrencinin akademik ve sosyal faaliyetlere ilişkin kaydının tutulduğu ve öğrenme sürecinin kademeler arasında izlenmesini sağlayan e-Öğrenci dosyası oluşturulacak. Destekleme programlarına öğrenci yönlendirmeleri etkin hale getirilecek ve bu yönlendirmelerde öğrencilerin duygusal ve sosyal gelişim alanları dikkate alınacak, destekleme programlarının erken yaşlarda da uygulanması sağlanacak.

Kaliteli eğitime erişimde fırsat eşitliği sağlanacak. Okul dışındaki çevresel faktörlerden kaynaklı farklılıkların, nitelikli eğitime erişimdeki etkisinin giderilmesi için verilen eğitim destekleri ve burslar hedefli programlar şeklinde uygulanacak, bu desteklerin nitelikli eğitime erişim üzerindeki etkisi analiz edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al