Müfredat Ne Zaman Değişecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Müfredat değişecek mi? Müfredatta neler değişecek? Müfredat hangi konularda değişecek? Müfredat değişikliği ne zaman ve nasıl yapılacak?
 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamalara göre, müfredat değişiminin temel amacının, öğrencileri çağın ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre yetiştirmek olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, yeni müfredatlarda öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesine odaklanılacak dedi.

Müfredata ilişkin detaylar şu şekilde olacaktır?

İlkokul 1. sınıf müfredatında, öğrencilerin temel becerileri kazanmalarına yönelik değişiklikler yapılacaktır.
Ortaokul 5. sınıf müfredatında, öğrencilerin akademik becerilerinin geliştirilmesine ve Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanındaki farkındalıklarının arttırılmasına yönelik değişiklikler yapılacak. Lise 9. sınıf müfredatında ise, öğrencilerin üniversite ve iş hayatına hazırlanmalarına yönelik değişiklikler yapılacak.
Bakan tekin, müfredat değişiminin 1. sınıfta 2024-2025 eğitim öğretim yılında, ortaokul 5. sınıfta 2025-2026 eğitim öğretim yılında ve liselerde 9. sınıfta 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacağını söyledi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al