İl ve İlçe Temsilcisi Öğretmenleri Nasıl Seçilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İl ve ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçim usul ve esasları nelerdir? İl ve ilçe temsilcisi öğretmenleri nasıl seçilir? İl ve ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçimleri nasıl yapılmaktadır? İl ve ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçimlerine ilişkin usul ve esasları şu şekilde sıralayabiliriz?

İL VE İLÇE TEMSİLCİSİ ÖĞRETMENLERİN SEÇİM USUL VE ESASLARI 
 

1- İl/ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıdaki hususlara öncelikle dikkat edilecektir:
a) Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okul/kurumlarda öğretmen olarak görev yapıyor olmak,
b) Öğretmenlik mesleğinde en az 3 (üç) yıllık hizmeti bulunmak,
c) Son beş (5) yıl içerisinde “aylıktan kesme” veya daha ağır bir ceza almamış olmak,
ç) Bakanlıkça daha önce düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamalarına il temsilcisi olarak katılmamış olmak.
2- Okul/kurum müdürlükleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nde belirtilen görevlere ek olarak il ve ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıda belirtilen görevleri yerine getirir:
a) Okulunda/kurumunda görev yapan öğretmenlere, öğretmenlerin seçimine ilişkin usul ve esasları duyurur.
b) “Ek-2 Başvuru ve Değerlendirme Formu”nun birinci bölümünde yer alan kişisel bilgilerin başvuru sahibi öğretmen tarafından elektronik ortamda doldurulmasını sağlar.
c) “Ek-3 Değerlendirme Formu”nu doldurur, ilgili puanları Ek-2 Formu’nun ikinci bölümüne işler ve 06 Ekim 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar öğretmenin başvurusunda sunduğu bilgi, belge, doküman ve yakın zamanda çekilmiş JPEG formatında taranmış yüksek çözünürlüklü fotoğrafıyla birlikteilçe millî eğitim müdürlüklerine teslim eder.
3- İlçe millî eğitim müdürlükleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nde belirtilen görevlere ek olarak ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıda belirtilen görevleri yerine getirir:
a) İlçede yer alan her derece ve türdeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlere Öğretmenler Günü kutlamaları için ilçe temsilcisi öğretmenlerin seçimine ilişkin usul ve esasları duyurur.
b) İlgili şube müdürünün başkanlığında; temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi, meslekî ve teknik eğitim, özel eğitim ile hayat boyu öğrenme okul/kurum müdürlerinden oluşan yedi kişilik “İlçe Değerlendirme Komisyonu” kurar.
c) İlçe Değerlendirme Komisyonu, öğretmenin değerlendirilmesine esas teşkil eden bilgi, belge ve dokümanlar doğrultusunda Ek-3 formunu doldurur, ilgili puanları Ek-2 formun ikinci bölümüne işler ve en yüksek puanı alan 3 (üç) öğretmeni ilçe temsilcisi olarak belirler. Aynı puana sahip öğretmenler olması durumunda öncelik sırasıyla; yatılı bölge okulunda görev yapana, il/ilçe merkezi dışında kalan yerleşim yerlerinde görev yapana, hizmet puanı yüksek olana verilir.
ç) İlçe millî eğitim müdürlükleri, ilçe temsilcisi olarak belirlenen 3 (üç) öğretmene ait Ek-2 ve Ek3 formlar ile değerlendirmede esas alınan bilgi, belge ve dokümanların onaylı birer örneğini elektronik ortamda 13 Ekim 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar il millî eğitim müdürlüklerine teslim eder.
4- İl millî eğitim müdürlükleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği’nde belirtilen görevlere ek olarak il temsilcisi öğretmenlerin seçiminde aşağıda belirtilen
görevleri yerine getirir:
a) İl millî eğitim müdürlükleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmak için başvuruda bulunacak öğretmenlerin seçimine ilişkin usul ve esasları merkez ilçede yer alan okul/kurumlara ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine duyurur.
b) İl millî eğitim müdürlükleri, ilgili müdür yardımcısı/şube müdürünün başkanlığında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurum müdürlerinden oluşan yedi kişilik “İl Değerlendirme Komisyonu” kurar.
c) İl Değerlendirme Komisyonları; merkez ilçelerin bulunmadığı il merkezlerindeki okul/kurumlardan müracaat eden öğretmenlerin başvurularını değerlendirir. Merkez ilçe ve diğer ilçelerden seçilen öğretmenlere ait bilgi, belge ve dokümanlar doğrultusunda, Ek-3 Formu’nu doldurarak ilgili puanları Ek-2 Formu’nun ikinci bölümüne işler ve en yüksek puanı alan 1 (bir) öğretmeni il temsilcisi olarak belirler. Aynı puana sahip öğretmenler olması durumunda öncelik sırasıyla; yatılı bölge okulunda görev yapana, il/ilçe merkezi dışında kalan yerleşim yerlerinde görev yapana, hizmet puanı yüksek olana verilir.
ç) İl millî eğitim müdürlükleri; il temsilcisi olarak seçilen öğretmene ait Ek-2 Form’u ile değerlendirmeye esas bilgi, belge ve MEBBİS’ten alınan özgeçmişini DYS ortamında, 20 Ekim 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne gönderir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al