En İyi Bebek Bezi Markaları ve Fiyatları 2022

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1) Prima Bebek Bezi
 

Şüphesiz ki, Türkiye’de bebek bezi dediğimiz zaman akla gelen ilk marka Prima. Fiyatı  yüksek olsa da en fazla tercih edilen markalardan biri. En önemli özelliği ise sıvı göstergesi. Bebeğiniz altını ıslattığı anda gösterge maviye dönüyor ve böylece bebeğinizin altını beklemeden değiştirebiliyorsunuz. Bu sayede pişik gibi çeşitli cilt problemlerinin de önüne geçebiliyorsunuz. Bir diğer sevilen özelliği ise bebeği uzun süre kuru tutabilmesi ve bebeğin cildini tahriş etmeyecek kadar yumuşaklıkta olması. Anneler genel olarak Prima'dan memnun olsa da fiyatlarından şikâyetçi...

Yenidoğan döneminden bebeğiniz tuvalet eğitimini tamamlayana kadar kullanabileceğiniz 4 farklı bez çeşiti var.

  • Prima Yenidoğan
  • Prima Premium Care
  • Prima Aktif Bebek
  • Prima Külot Bezi

İndirimli bebek bezlerini incelemek ve avantajlı fiyatlarla satın almak için hemen tıkla!

2) Sleepy Bebek Bezi
 

Sleepy, sıvıyı uzun süre hapsetmesi ve böylece pişiği büyük oranda önlemesi ile annelerin gönlünde taht kurmuş bir marka. Aynı zamanda sıvı göstergesi özelliği sayesinde, bebeğiniz altını ıslattığı anda durumu fark edebiliyorsunuz. Bir diğer sevilen özelliği ise hem bebek bezlerinde hem de ıslak havlularında saf su kullanmaları. Prematüre bebeklerden 30 kg olan çocuklara kadar geniş bir beden yelpazesi sunan marka, yenidoğan bebekler için göbek bağı oyuntulu özel bezlere de sahip. Fiyatı ise performansına göre diğer bezlerle karşılaştırıldığında daha uygun sayılır.


3) Molfix Bebek Bezi
 

BPA , parfüm, paraben ve klor gibi kimyasal içermeyen Molfix Pure&Soft serisi, doğallık arayan anneler için bir alternatif olabilir. Türkiye’de ilk olan 3d özelliği ve yenilenen yan bantları ile bebeklere hareket özgürlüğü sağlayan marka, air soft özelliği sayesinde bebeğinizin cildinin hava almasını sağlıyor. Diğer pek çok firma gibi hem prematüre bebekler için üretim yapıyor hem de yenidoğanlara özel göbek bağı oyuntulu ürünlere sahip. Fiyatı ortalamanın biraz üstünde olsa da performansı beğenildiği için en çok tercih edilen bebek bezlerinden biri.


4) Canbebe Bebek Bezi
 

Yeni geliştirdiği patentli ürünü FLEXFIT teknolojisi sayesinde daha geniş emici tabakaya sahip olan Canbebe, bu sayede bebeğinizin altının çok daha uzun süre kuru kalacağını iddia ediyor. Ön ve arka bariyerli kilit sistemi olan ürün, sızdırmalara karşı oldukça etkili. Yenilenen ürünlerinde %21 daha ince olduğu için bebeklere hareket özgürlüğü ve konfor vaad eden Canbebe’nin kalite olarak Molfix’e yakın olduğu söylenebilir. Prematüre bebekleri unutmayan marka, aynı zamanda külot bez ve mayo bez de üretiyor. İçindeki minik taneciklerin toplanma yapabildiğine dair şikâyetlere ve kullanan bazı annelerin koku yaptığına dair görüşlerine rastlasak da deneyip değerlendirmekte fayda var.


5) Komili Bebek Bezi

Türkiye’nin %100 doğal zeytinyağı içeren bebek bezi markası olan Komili, bu özelliği ile bebeğinizin hassas cildinin pişik olmayacağını vaad ediyor. Ultra esnek yan bantları sayesinde bebeğinize hareket özgürlüğü sunan marka, özel emici bölgesi sayesinde uzun süre kuruluk sunuyor. Sızıntılara karşı da güçlendirilmiş bariyer ile önlem alan Komili, fiyat açısından diğer bezlere göre gayet uygun sayılabilir. Kullanan kimi anneler ürünü çok beğenirken, kimileri sızdırmaya karşı iyi bir performans göstermediğini belirtiyor. Karar sizin!


6) Huggies Bebek Bezi

Yenilenen Huggiess bebek bezi, Quick Dry teknolojisi sayesinde çişi saniyeler içinde emerek bebeğin kuru kalmasını sağlıyor. Üstelik çoğu annenin muzdarip olduğu belden sızmalara karşı da etkili bir bariyere sahip. Bacak oyuntulu özel tasarım ile bebeklere konfor sunan markanın, aynı zamanda gece altını ıslatan çocuklara özel külot benzeri bir ürünü de var. Şikâyetlerini incelediğimizde; üründe kimyasal bir koku olduğunu belirten yorumlar göze çarpıyor. Fiyatları ise Prima’ya kıyasla gayet uygun.


7) Evy Baby Bebek Bezi
 

BPA, latex ve paraben içermeyen Evy Baby bebek bezi, bu yönüyle doğallık arayan anneler için iyi bir alternatif olabilir. Bebeğin cildine temas eden en üst tabakanın ise %100 pamuktan üretilmiş olması dikkat çekici bir detay. Ufak boylarındaki ıslaklık göstergesi sayesinde çiş takibini de kolayca yapabilirsiniz. Fiyatı da diğer markalara göre oldukça uygun. Ancak Evy Baby kullanan annelerden bazıları sızdırma yaptığını belirtiyor. Bu nedenle fiyat performans açısından değerlendirme yapmak için bir şans verebilirsiniz.


8) Goon Bebek Bezi

Yeni yeni tanıdığımız Goo.n bebek bezi, Japon Teknolojisi söylemiyle piyasaya hızlı bir giriş yaptı. Ara kanalları sayesinde hızlıca sıvıyı emdiğini ve dış yüzeyinin yumuşacık olduğunu iddia eden marka, fiyatıyla da cepleri güldürüyor. Ancak şikâyetlerini incelediğimizde, sızdırma probleminin ön planda olduğunu görüyoruz.


9) Minies Bebek Bezi

Migros’un kendi bebek bezi markası olan Minies, yalnızca Migros’larda satılıyor. Bu durum zaman zaman tedarik problemi yaşatabiliyor. Ürünün içeriği incelediğinde tahriş edici maddelerden tamamen kaçındığı görülebiliyor. Parfüm, alkol veya losyon bulunmayan Minies bebek bezi, bu özelliği ile annelerin tercih sebebi oluyor. Yerli üretim olduğu için fiyatı da diğer markalara göre çok daha uygun. Şikâyetleri incelediğimizde ise baskın olan yorum, bezin içindeki minik taneciklerin topaklanması ve dökülmesi.


10) Jenny And Willy Bebek Bezi

Bim’e özel olarak üretilen Jenny And Willy marka bebek bezi, yalnızca Bim mağazalarında bulunuyor. Düzenli olarak kullanmak isteyenler bu nedenle bazen tedarik problemi yaşayabiliyor. Fiyatı diğer markalara göre çok uygun olan jenny And Willy marka bebek bezini fiyatına göre gayet başarılı bulanlar olduğu kadar, sızdırma ve pişik yaptığını savunanlar da mevcut. Bu nedenle deneyip görmek en iyisi

PİŞİK OLUŞMA SEBEBLERİ
1- Alt bezin temizliğinde kullanılan deterjanlar ve diğer temizlik maddeleri, ıslak mendil kullanımıdır. Parfüm ya da diğer kimyasalları içeren değişik türdeki ıslak havlular, bebeğin cildini tahriş edebilir.
2- Kötü hijyen
3- Özellikle ishal dönemlerinde sık dışkıya çıkması pişik oluşumunu kolaylaştırır. Aynı şekilde idrar yolu enfeksiyonlarında da sık idrar çıkışı ve idrarın değişen niteliği pişik oluşumunu arttırır.
4- Alt bezinin yeterince sık değiştirilmemesi. Bebek bezleri bebeğinizin cildi için ıslak ve sıcak bir ortam oluşturur. Cildin tahriş olmasının diğer bir nedeni de sürtünmedir. Islak ve sıcak bir ortamda, cilt sürtünmeden daha da fazla etkilenir.
5- Mantar enfeksiyonları;Tahriş olmuş deride nem ve artan ısı nedeniyle bazı mikroplar üreyebilir. Bu durumda pişikli bölge "enfekte" olur. Böyle bir durumda genellikle mantar enfeksiyonu gelişmektedir. 
6- Emzirme dönemi bitişi, anne sütünden mamaya yada besinlere geçmesi, bebeğin beslenmesinin değişmesi de pişiğe neden olur.
7- Diş çıkartma dönemi, antibiyotik tedavisi dönemleri, egzama, bebek için pişiği geliştirici ortamlardır. 
8- Anne sütünden geçen bazı gıdalar (domates gibi) pişiği kötüleştirebilir. 
9-Çinko eksikliği, bazı kalıtımsal sistemik hastalıklar da pişiğe neden olabilir.

BEBEKLERDE PİŞİĞİ ÖNLEMENİN YOLLARI 
1-Pişiği önlemenin ve tedavi etmenin temel kuralı bezin kapladığı alanın temiz, kuru ve serin tutulmasıdır. Bebeğin alt bezi sıklıkla değiştirilmeli, olabildiğince altı açık tutulmaya özen gösterilmeli ve mümkün olduğunca sık havalandırılmalıdır. Bebeğin altının değişimi sırasında 10-15 dakika süre ile bez bağlanmadan, bebeğin altının açık olması ve hava ile teması da oldukça koruyucudur. Bebeğin altı bağlanırken, mümkün olduğunca bel bölgesinde gevşek bağlanmalı ve havanın bez içinde dolaşması sağlanmalıdır. 
2- Bebeğin kilosuna uygun, doğru boyda çocuk bezi seçilmelidir. Olması gerekenden küçük olanlar bebeği sıkar ve rahatsız eder, büyük olması ise sızdırma yapar ve bebeğin poposunda rahatsızlık yaratır.
3- Her büyük tuvaletini yaptıktan sonra altı ılık suyla temizlenmelidir. 
4- Bez bölgesi temizliği yaparken; ılık suya batırılmış pamuk kullanılmalıdır. Ilık, çok hafif köpürmeyen bir dezenfektan sabunla veya duru su ile yıkanıp, idrar ve dışkıdan iyice yumuşak hareketlerle arındırılmalı, yumuşak bir havlu ile hafifçe kurulanmalıdır. Temizleme mendilleri kullanılacaksa bebek cildine uygun, yumuşak ve alkolsüz olmalıdır. Sabun ve şampuan üç günden sık kullanılmamalıdır. Her gün kullanılması, derinin koruyucu tabaka oluşturmasını engelleyecektir.
5- Bebeğe yeni altbezi bağlamadan önce altının iyice kuruduğundan emin olunmalıdır.
6- Altbezinin üzerine sentetik malzemeden yapılmış giysiler giydirilmemelidir.
7- Eğer kumaş alt bezi kullanılıyorsa bu bezleri yıkadıktan sonra kimyasal maddelerden ve mikroplardan arındırmak için en az 15 dakika süreyle kaynatılmalıdır.
8- Anne sütüne geçen antibiyotikler ve tüm ilaçlar bebeği etkiler. Bebekte pişik oluşumunun engellenmesi için annenin doğal besinlerle beslenmesi ve kullanacağı ilaçları uzman hekime danışmadan almaması gerekir. 
9- Anne bebeğin bezini takip etmeli, idrar ve kaka rengine, sıklığına, miktarına dikkat etmelidir. Normalde bebeğin idrarı renksiz, hafif sarı olur. Yeterli beslenmeyen, yeterli sıvı almayan bebeklerin idrarı koyu sarı veya pembemsi olabilir.

Anahtar Kelimeler:
2022 EN İYİ BEBEK BEZİ MARKALARI VE FİYATLARI2021 EN İYİ BEBEK BEZİ MARKALARI VE FİYATLARI2022 Bebek Bezi2021 Bebek BeziBebek Bezi 2022Bebek Bezi 2021Bebek BeziPaddlers Bebek BeziEn Iyi Bebek Bezleri 2021Zehirli Bebek Bezi Hangi Marka2021 En Iyi Bebek BeziEn Iyi Bebek Bezi 2022En Iyi Bebek Bezi 2021En Iyi Bebek Bezi SıralamasıEn Iyi Bebek Bezi Kadınlar Kulübü 2021En Iyi Bebek Bezi MarkasıEn Iyi Bebek BeziEn Iyi Bebek Bezi -En Iyi Bebek Bezi - Kadınlar KulübüTürkiyenin En Iyi Bebek Bezi Markası2021 Bebek Bezi FiyatlarıEn İyi Bebek Bezi HangisidirBebek Bezi FiyatlarıBebek Bezi Numaraları Neye Göre Alınır?En Güzel Bebek Bezi Hangisi?Doğru Bebek Bezini Kullandığınızdan Emin OlunBebek Bezi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?Hangi Bebek Bezi 2022Hangi Bebek Bezi 2021En Iyi Yenidoğan Bezi Hangisi?Türkiyenin En Iyi Bebek Bezi Markası Hangisi?BEBEKLERDE PİŞİĞİ ÖNLEMENİN YOLLARIPİŞİK OLUŞMA SEBEBLERİ2022 SON BEBEK BEZİ FİYATLARI2021 SON BEBEK BEZİ FİYATLARISON BEBEK BEZİ FİYATLARI 2022SON BEBEK BEZİ FİYATLARI 2021SON BEBEK BEZİ FİYATLARIBEBEK BEZLERİYLE İLGİLİ BİLİNMEYENLERBEBEK BEZİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZBEBEK BEZİ PİŞİK YAPAR MIEN İYİ BEBEK BEZİ HANGİSİ 2022SONUÇLAR EMİŞ TESTİSonuçlarEMİŞ TESTİEN YENİ GÜNCEL BEBEK BEZİ KARŞILAŞTIRMASIEN İYİ BEBEK BEZİ HANGİSİ 2021BEBEK BEZİ KARŞILAŞTIRMASIFiyat/performans Olarak En Iyi Bebek Bezi HangisiSleepy Ve MolfixPampersHuggiesIyat/Performans Bebek Bezi Hangisi.Hangi Bebek Bezini Kullanmalıyım2021 En İyi Bebek Bezi HangisiEn İyi Yeni Doğan Bebek Bezi ÇeşitlerEn İyi Yeni Doğan Bebek Bezi Çeşitleri Ve Fiyatları2022 Yılı En İyi Bebek Bezi MarkalarıBebek Bezi Tavsiyesi 2022Bebek Bezi Tavsiyesi 2021Bebek Bezi Tavsiyesi: 2021En İyi Bebek Bezi Markaları Ve FiyatlarBebek Bezi Tavsiyeleri!En İyi Bebek Bezi Hangisi2022 En İyi Bebek Bezi Markaları2021 En İyi Bebek Bezi MarkalarıPrima Külot BeziPrima Aktif BebekPrima Premium CarePrima YenidoğanJenny And Willy Bebek BeziMinies Bebek BeziGoon Bebek BeziEvy Baby Bebek BeziHuggies Bebek BeziKomili Bebek Beziİndirimli Bebek BezleriCanbebe Bebek BeziMolfix Bebek BeziEn Iyi Bebek Maması Hangisi?Sleepy Bebek BeziPrima Bebek BeziYenidoğan Için En Iyi Bebek BeziPişik Yapmayan Bebek BezleriPişik Yapmayan Bebek BeziBebek Bezinde Hangi Marka?Bebek Bezi Fiyatları 2022Bebek Bezi Fiyatları 2021Bebek Bezi Fiyatları 2020En İyi Bebek Bezi Markaları 2021En İyi Bebek Bezi MarkalarıEn İyi Bebek Bezi FiyatlarıEn İyi Bebek Bezi Markaları Ve FiyatlarıEn İyi Bebek Bezi Markaları Ve Fiyatları 2022En İyi Bebek Bezi Markaları Ve Fiyatları 2021En İyi Bebek Bezi Markaları Ve Fiyatları 2023Bebek Bezi Markaları Ve Fiyatları 2022

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al