Askerlik Yoklama Kaçağı Olursam Ne Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Askerlik yoklama kaçağı olursam ne olur? Yaşı geldiği halde askere gitmeyen ve yoklama kaçağı olanlara ne olur? Askerlik yoklama kaçağı olunursa ne yapılmalı? Askerlik yoklama kaçağı olan kişilere ne ceza verilir? Askerlik yoklama kaçağı olunursa, hangi cezalar verilir? Askerlik yoklama kaçağı olanlar ne yapmalı?

Yoklama kaçağı olarak yakalananlara kolluk kuvetleri, sizin için üzerinde TC kimlik bilgileriniz, güncel tarih ve saat bilgisi ile birlikte tutanağın tutulduğu yer bilgisini içeren bir matbu evrak düzenler. Bu evrak size tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde o evrak ile birlikte en yakın askerlik şubesine giderek yoklama olmak zorundasınız.

Askerlik yoklama kaçağı olanlar, yakalandıkları zaman ilk işleri askerlik şubesine gidip, tutanak ile yasal olan süreci durdurması gerekmektedir. Bu durum o kişi için çok önemli bir noktadır ve kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Yoklama kaçağı olduktan sonra ya da öncesinde e-Devlet üzerinden askerlik yoklaması olma şansınız da vardır. 

Bu süreç sonrasında eğer ki tecil yapmadıysanız, celp dönemlerinden her hangi birinde asker alma sürecine dahil ediliyorsunuz.
Bu durumla ilgili tüm işlemler e-devlet üzerinden takip edilmektedir. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak

backlink al